Purentalihasterapia

Purentaelimistön toimintahäiriöt eli TMD tarkoittaa leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloja sekä toimintahäiriöitä. TMD on hammassärkyjen jälkeen yleisin pään ja kasvojen alueen kiputila. Päänsäryn ja TMD:n oireiden välillä on osoitettu olevan selvä yhteys.

TMD oireilee esimerkiksi kasvojen, niskan ja pään alueen kiputiloina, ohimot voivat tuntua aroilta ja kasvoissa voi tuntua puutuneisuutta, pistelyä tai kirvelyä. Myös korvien lukkiintuminen tai tinnitus sekä puhevaikeudet, yskä, äänen käheys tai palan tunne kurkussa voivat olla oireita purentaelimistön toimintahäiriöstä.

Purentalihasterapiassa keskitymme TMD:n oireenmukaiseen hoitoon, Hoidon aikana käsittelemme yleisimmin yläselän, niskan, hartia-alueen, kaulan- sekä kasvojen alueen lihaksistoa sekä pinnallisia ja syviä faskioita. Hoidon aikana käsittelemme myös suun sisäpuolta.

Purentalihasterapiaa meillä tarjoaa vuosien kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla purentaelimistön toimintahäiriöihin erikoistuneet koulutetut hierojamme Niina ja Pauli, sekä fysioterapeuttimme Carita. Vuosien varrella lisäkoulutustemme aiheina ovat olleet mm.
-Manuaalinen purentalihasten käsittely
-Leukanivelen mobilisaatio
-Vagushermo ja sosiaalisen liittymisen hermosto
-Rintakehän- ja hengitysalueen faskia- ja syvähierontatekniikat
-Virheellisen hengityksen yhteys purennantoimintahäiriöihin
-Faskiaaliset yhteydet purennantoimintahäiriöihin.