Purentalihasten hieronta

Purentaelimistön toimintahäiriöt eli TMD tarkoittaa leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloja sekä toimintahäiriöitä. TMD on hammassärkyjen jälkeen yleisin pään ja kasvojen alueen kiputila. Päänsäryn ja TMD:n oireiden välillä on osoitettu olevan selvä yhteys.

TMD oireilee esimerkiksi kasvojen, niskan ja pään alueen kiputiloina, ohimot voivat tuntua aroilta ja kasvoissa voi tuntua puutuneisuutta, pistelyä tai kirvelyä. Myös korvien lukkiintuminen tai tinnitus sekä puhevaikeudet, yskä, äänen käheys tai palan tunne kurkussa voivat olla oireita purentaelimistön toimintahäiriöstä.

Purentalihasten hoitoon keskittyvällä hieronta-ajalla hoidetaan purentalihaksia ja purentaan läheisesti liittyviä lihaksia käyttämällä faskia- ja syvähierontatekniikoita. Hoidon aikana (60min) käsitellään rintakehän, kasvojen ja pään alue, puremalihakset poskien sisäpinnalta, kaula ja niska. Pidemmällä hieronta-ajalla (90 sekä 110 min) voidaan lisäksi hoitaa laajemmin myös muita alueita, kuten esimerkiksi yläselkää.

Varaa aikasi nyt!

Lue myös muista palveluistamme:

Sulje