Muut hieronnat

Lihaskalvokäsittely fasciaraudalla

Lihaskalvolla eli fascialla tarkoitetaan ohutta sidekalvoa, joka muodostaa monimutkaisen verkoston kehossa. Fascia ympäröi ja peittää lihakset sekä kulkee myös lihasten ja muiden kudosten sisällä. Lihaskudokseen verrattuna lihaskalvo on paljon jäykempää ja mm. vammat, huono ryhti, kuormitus ja epäergonomiset asennot voivat aiheuttaa lihaskalvon jäykkyyden lisääntymistä. Fasciarautakäsittelyllä pyritään palauttamaan kalvoston normaali liikkuminen itseensä ja kehon muiden kudoksiin nähden, jolloin esim lihaksen toiminta paranee ja mahdollinen kipu lievittyy.

Fasciarautakäsittelyssä hoito voidaan tehdä lihaksen lepotilan lisäksi myös lihaksen ollessa venytyksessä. Hoito suoritetaan rautaisia apuvälineitä käyttäen kohdistamalla painetta ja hankaamisliikettä lihaskalvoihin. Hoito on yleensä käsin tehtävää fasciakäsittelyä kivuttomampi. Käsittelyn tavoitteena on kiputilojen poistaminen, liikelaajuuksien ja liikemallien normalisointi, kiinnikkeiden irroittaminen sekä sidekudosvammojen paranemisen edistäminen. Fascia sitoo itseensä runsaasti nestettä ja käsittelyn aikana nestettä vapautuu ympäröiviin kudoksiin. Hoidon jälkeen on huolehdittava riittävästä nesteytyksestä fascian palautumiseksi. Käsittelyn jälkeen kova treeni ei ole suositeltavaa.

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus

Miten se toimii?

Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu’utetaan ihoa pitkin tai pidetään paikoillaan. Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan tietenkin lihaksia, kireyspisteitä ja ärsytetään akupunktiopisteitä. Hieronnan ohella tehtävä liukukuppaus nopeuttaa hoitotuloksen saamista ja tuntuu tosi miellyttävältä. Imukuppihieronnan kehutaan olevan niin tehokasta, että jo 15 minuutin hoito vastaa tunnin kestävää perinteistä hierontaa.

HUOM! Kuppauksesta voi tulla mustelmia tai pieniä verenpurkaumia ihoon, ne paranevat noin viikossa.

Mitkä ovat kuivakuppauksen hyödyt?

 • Rentouttaa lihaksia ja mieltä
 • Parantaa aineenvaihduntaa ja virkistää nestekiertoa virkistyy
 • Vähentää turvotusta
 • Parantaa liikkuvuutta (notkistaa arpikudosta ja sidekudos saa kimmoisuutta)
 • Aktivoi immuunijärjestelmää
 • Helpottaa lihas- ja lihaskalvojännitystä nopeasti
 • Nopeuttaa vammojen parantumista
 • Vilkastaa suolen toimintaa
 • Voi helpottaa oireita: reuma, astma, rasitusvammat, turvotus, päänsärky, iskias,selluliitti, korkea verenpaine ja lihaskivut.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta eli hot stone on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä.

Kuumakivihieronnassa käytetään lämmitettyjä luonnon muokkaamia kiviä. Basalttikivet pitävät parhaiten lämpöä. Kiviä on eri kokoisia, eri tekniikoihin tarkoitettuja ja eri lihaksiin, ulkoisesti ne ovat huokoisia ja tuntuvat iholla miellyttävältä. Kivet ovat itseensä lämpöä pitkään sitovia ja luovuttavat sitä hitaasti ja tasaisesti.

Hieronnassa käytetään samanaikaisesti joko kahta kiveä; toista kiveä toisessa kädessä ja toista toisessa. Tai sitten yhtä kiveä, riippuen tekniikasta. Kivet liukuvat öljytyllä iholla kevyesti.

Lämmöllä ja kosketuksella on endorfiineja vapauttava vaikutus. Kivien syvälle ulottuva lämpö vaikuttaa syvempiin kudoksiin saakka tuoden ainutlaatuisen syvän rentoutuksen. Hoito toimii hyvin lihasjännitysten laukaisijana ja antaa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja pehmittää myös hieman ihoa. Kuumakivi terapiahoito soveltuu kaikille, jotka eivät ole altis lämmölle.

Kuumakivihieronnan hyödyt ja sen vaikutukset:

 • Voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava
 • Yksi erittäin hyvä lihasjännityksen laukaisijoista
 • Vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti
 • Veri- ja imunestekierto eli lymfakierto tehostuu
 • Aineenvaihdunta tehostuu
 • Hieronta tasapainottaa hermoston toimintaa
 • Purkaa jännityksiä ja parantaa koko elimistön yhteistoimintaa

Varaa aikasi nyt!

Lue myös muista palveluistamme:

Sulje